Me asutaan täällä Kouvolassa, jonka moni tunnistaa nimellä "betonihelvetti". Nimi on kertovinaan paljonkin tästä meidän kotipaikkakunnasta. Keskustan alueella on paljon betonista tehtyjä taloja, mutta kyllä täällä on paljon muutakin – oikeastaan aika paljon kaikkea kaunista ja tunnelmallista kun osaa vain etsiä. Me kävimme tänään tutustumassa jouluiseen Kettumäen kansanpuisto ry:n alueeseen, jossa vierailimme myös viime kesänä. Joulua ja sen tunnelmaa voisin fiilistellä koko ajan, joten tämä paikka sopi oikein hyvin rauhalliseen lauantai-iltapäivään.

kotoin_3580.jpg

Rakastan tuollaista herkkää maalaistunnelmaa – sellaista aitoa tiedättehän. Tuolla voi hetkeksi unohtaa arjen murheet ja keskittyä olennaiseen, eli yhdessäoloon. Alueelta löytyi 6kk vanha poro, joka söi herkkuja kädestä ja oli muutenkin niin valloittava. Oikein innokas tutustumaan meihin, tyttöäkin aivan nauratti. Pässejä taisi olla kolme, mutta ne pysyttelivät aitauksen perällä meidän vierailun ajan. Ponillakin olisi päässyt ratsastamaan, mutta me tyydyimme vain ihailemaan suloista otusta.

kotoin_3583.jpg

kotoin_3587.jpg

Kettumäen kansanpuisto ry:n pihapiiriä oli koristeltu kekseliäästi ja tunnelmallisesti, mikä teki alueesta helposti lähestyttävän ja hurmaavan. Taidan vielä olla osittain niin lapsi sydämestäni, kun muutama lyönti taisi jäädä aika ajoin välistä. Olisin viipynyt tuolla varmasti useamman tunninkin, jos varpaat eivät olisi merinovillasukista huolimatta hieman jäätyneet ulkoilun aikana. 

kotoin_3602.jpg

Alue koostuu vanhoista, tunnelmallisista työväenmuseoalueen rakennuksista, joiden sisältä löytyy mm. kahvila, joulupuoti ja askartelupaja. Kahvilasta sai mm. joulupuuroa, glögiä sekä pipareita ja pihalla sai paistaa makkaraa, mutta muistathan varata käteistä mukaan herkuttelua ja ostoksia varten. Joulupukki jäi meiltä näkemättä lähemmin, mutta ehkä tapaamme hänet tai ainakin näemme vilauksen tontusta jouluaattona.

kotoin_3601.jpg

Jouluvaloja vanhojen talojen kupeessa, joiden sisälle voisin kuvitella idyllisen ja melkein täydellisen jouluaaton – rauhallista yhdessäoloa, notkuva ruokapöytä, lasten naurua ja jännitystä. 

kotoin_3603.jpg

kotoin_3604.jpg

kotoin_3597.jpg

kotoin_3607.jpg

kotoin_3610.jpg

kotoin_3614.jpg

Käykää ihmeessä vielä ensi viikon aikana kaikki kouvolalaiset ja lähettyvillä liikkuvat tutustumassa hurmaavaan paikkaan. Siellä viihtyvät varmasti niin aikuiset kuin lapsetkin. 

KE - LA KLO: 12-17 (17.12 asti)

OSOITE: KOTISEUTUTIE 10, KUUSANKOSKI