luukku22.jpg

Kaipaako jouluaaton herkkupöytä vielä ideoita tai onko joulupäivänä tulossa vieraita kahvittelemaan, mutta tiedät heidän inhoavan perinteisiä joulutorttuja? No minulla olisi helppo ja nopea vinkki, jolla korvata perinteiset joulutortut tai taltuttaa suolaisen himo – vastaus on suolaiset joulutortut.

kotoin_3722.jpg

Tarvitset:

  • lehtitaikinaa
  • tomaatti-pestoa
  • parmesaania
  • kananmunan

kotoin_3738.jpg

Me käytimme valmiiksi kaulittua lehtitaikinaa, josta tuli siis 16 torttua. Tee tortut normaaliin tapaan tähtien muotoon ja voitele kananmunalla. Laita keskelle nokare pestoa ja päälle sopiva pala parmesaania. Laita uuni 225c ja anna paistua n. 10 minuuttia. Helppoa ja erittäin maukasta. Nämä kannattaa tarjoilla juuri uunista tulleina, mutta maistuu hätätilanteessa myös hieman kylmettyneinä. 

kotoin_3736.jpg

kotoin_3729.jpg

kotoin_3730.jpg

Jos tortuista toivoo hieman ruokaisampia, voi täytteen sekaan paistaa esimerkiksi kanaa. Peston ja juuston kanssa tuo combo toimii varmasti!