Päätin, että aloitamme jo tänä vuonna joulukalenterin käytön meidän 1-vuotiaamme kanssa. Moni varmasti ajattelee mitä kummaa sinne pienen kalenteriin oikein sujauttaa, kun ei herkutkaan monella ole vielä ajankohtaisia. Meillä ei siis taapero herkuttele suklaalla tai karkeilla, joten sellaiset sai unohtaa heti alkutekijöissään. Onneksi myös "herkkujakin" on tarjolla monenlaisia, jotka sopivat 1-vuotiaankin suuhun. Muutama lelukin sujahtaa kalenteriin, mutta en halunnut kokonaan kalenterin keskittyvän materiaan, vaan tarjota jouluisia elämyksiä pienelle. Yhdessä tehden ja fiilistellen se joulu rakentuu, eikä materian avulla. 

kotoin_3108.jpg

Viime vuonna hankin meille kestävän joulukalenterin, joka oli vain koristeena, mutta nyt tosiaan halusin sen meille ihan käyttöön asti. Uskon pienenkin oppivan nopeasti kuinka joulukuiset aamut alkavat, eli joulukalenterin sisällön tutkimisella. 

kotoin_3098.jpg

JOULUKALENTERI TULEE SISÄLTÄMÄÄN SEURAAVAT:

1. Melukylän joulu-kirjasta luetaan 2. sivua (kirpputorilta nappasin mukaan muutamalla eurolla. luukusta voisi löytyä pieni kirje, jossa kerrotaan sadun lukemisesta läpi joulukuun)

2. Muumi herkkurasian (näitä taitaa löytyä jokaisesta ruokakaupasta kuivattujen hedelmien luota)

3. Junarataan liittyvän lisäosan (hankittu kirpputorilta reilu pussillinen 3,5€)

4. Jouluruno + muumi herkkurasia (Jouluruno paperille kirjoitettuna asianmukaisesti koristeltuna)

5. Melukylän joulu-kirjasta luetaan 2. sivua

6. Muumi herkkurasia

7. Junaradan lisäosa

kotoin_3082.jpg

kotoin_3079.jpg

8. Joululaulujen kuuntelua + piirtämistä (tähänkin kivasti askarreltu lappu, josta käy ilmi päivän tehtävä)

9. Jouluinen runo + muumi herkkurasia

10. Piparimuotti + jouluntuoksun etsintää piparien leivonnan avulla.

11. Junaradan lisäosa

12. Muumi herkkurasia

13. Melukylän joulu-kirjasta luetaan 2. sivua 

14. Jouluinen runo + muumi herkkurasia 

kotoin_3119.jpg

15. Melukylän joulu-kirjasta luetaan 2. sivua

16. Muumi herkkurasia

17. Junaradan lisäosa

18. Melukylän joulu-kirjasta luetaan 2. sivua

19. Muumi herkkurasia

20. Junaradan lisäosa

kotoin_3111.jpg

21. Melukylän joulu-kirjasta luetaan 2. sivua

22. Muumi herkkurasia

23. Melukylän joulu-kirjasta luetaan 2. sivua

24. Joulukuusen koristelua ( Taas kalenteriin voi laittaa pienen lapun, johon on esimerkiksi piirretty joulukuusen kuva)

kotoin_3087.jpg

Eli tiivistettynä taaperolle sopiva joulukalenteri rakentuu aika helpoista ja yksinkertaisista elementeistä, joita voi toistaa muutaman päivän välein. Itsekin kasasin ensin paperille 24. kohtaa, joihin oli helppo ripotella eri tehtäviä, herkkuja ja leluja sinne sun tänne. 

Lopuksi vielä vinkkejä joulukalenterin sisältöön:

Jouluista puuhaa; piparien leipominen, joulukorttien askartelu, pulkkamäki (jos sitä lunta vain on), joulumusiikin ja joulutarinoiden kuuntelua. Myös erilaiset kuivatut hedelmät, sosepussit, rusinat ja pähkinät maistuvat varmasti monelle. Jos pieniä lahjoja haluaa antaa, niin mieluisia ovat varmasti brion junaradan lisäosat, dublot ja little people hahmot. Kertokaa ihmeessä kommenttikenttään, jos teillä on jotain kivoja ideoita taaperon joulukalenteria varten. Kerkeän itsekin vielä muokkaamaan omaani, jos mahtavia ideoita tulee ilmi ennen joulukuuta.