Keväisten orvokkien rinnalle istuttelin kesän alussa myös muita värikkäitä kukkia näihin kierrätysruukkuihin (lue ruukuista lisää täältä). Tässä heinäkuun lopussa alkaa jo hieman tökkimään noiden kuivahtaneiden kukkien nyppiminen pois. Tuo kyykkiminen tällä hetkellä ei ole yksi lempiasennoistani, joten antakaa anteeksi, jos kuvissa pilkahtelee nuukahtaneita tai kuivuneita kukkia. Tänä kesänä mennään hieman Peppi Pitkätossun tyylisesti, eli rempseää ja huoletonta.

kaksion_9549.jpg

Orvokit ainakin ovat niin helppoja ja samalla minun tyylisiä kukkia, koska nämä tuntuvat kasvavan yli äyräiden ilman suurempia lannoituksia.

kaksion_9550.jpg

Tänä vuonna on hyödynnetty ainoastaan eri kokoisia ruukkuja istutuksiin ja suuremmat pihaistutukset odottavat vielä mielen sopukoissa toteutusta.

kaksion_9555.jpg

Maitotonkasta tehty (ostettu sisustusliikkeestä valmiina) lyhty sai heittää kesäksi hatun pois ja tilalle tupsahti marketta. 

kaksion_9554.jpg

kaksion_9559.jpg

Murateilla on kiva rajata pientä etuterassia, kun suurempaa viherseinää ei ole mahdollista rakentaa. Tilasta tulee hieman huonemaisempi tälläkin tavalla, kun kaikki kasvit ja kukat eivät ole lattiatasolla.

kaksion_9561.jpg

Viimeisenä pihasisustamisen tärppinä tulee laiskansiivoojan neuvo: Jos matot eivät kulkeudu rapsimisen jälkeen itsestään sisälle, niin heitä ne rennosti tuolille, jolloin peppukin saa levätä pehmeämmällä tuolilla päiväkahvien aikaan! Kokeiltu ja toimii. Tämähän kuulosti aivan niksipirkalta.

kaksion_9565.jpg

kaksion_9568.jpg

Viherpeukalo ei ole ilmestynyt itsestään tänäkään vuonna, mutta kovasti mahasta huolimatta olen yrittänyt saada pihaa viihtyisän näköiseksi. Tällä hetkellä viihdyn enemmän sisätiloissa mukavalla sohvalla pötkötellen tai sisustusideoita mutustellen. Jos elokuussa olisi lämmintä ja saisin mahankin tyhjenemään, niin ehkä sitten pihalla oleskelukin maistuu taas! Viikot käyvät vähiin pikku hiljaa!

Rv 36 + 4