Nyt on työt hoidettu, kinkku on uunissa ja tulet leimuaa takassa - joulu saa siis tulla. Nyt yritetään rentoutua seuraavat kolme päivää ennen seuraavaa työrupeamaa. Muutama päivä joulusta menee taas ravatessa paikasta toiseen, mutta sentään yhden päivän ajan saamme olla vain kotona rentoutuen.

kaksion9076.jpg

Hyasintit, kuusi ja kynttilöiden tuoma valo luovat ihanan ja rentouttuvan joulun tunnelman. Myös jouluruuat ja yhdessäolo ovat tärkeä osa meidän joulua.

kaksion9087.jpg

Talvi tai edes joulu ilman kynttilöitä ei ole mitään. Meillä onkin jo pelkästään olohuoneessa melkein 20 kynttilää. Ne lämmittävät sekä valaisevat tilaa sopivasti.

kaksion9082.jpg

Uusi kynttelikkö toimii tunnelmanluojana sekä asetelmien näyteikkunana. Nyt siellä on aika pelkistettyä asetelman tynkää, mutta aikaisemmin sinne eksyi hyasintti, sammalta ja kultainen poro.

kaksion9086.jpg

Olohuone ja keittiö ovat meillä melkein yhtenäistä tilaa, joten luonnollisesti jouluiset tekstiilit jatkavat samaa linjaa myös keittiön puolella. Verhokapan kuosi on Marimekon Kuusikossa. Punainen ja erittäin perinteinen kynttelikkö tuo sitä vanhanajan tunnelmaa modernien joulutekstiilien keskelle.

kaksion9097.jpg

Monen monta nurkkaa voisin kuvata jouluisissa tunnelmissa, mutta yritän välttää kuvatulvaa. Nautitaan nyt joulusta ja rauhallisesta sellaisesta.