Pääsin mukaan SINI:n yhteistyöhön, jossa teemana oli joulusiivous. Taidan itse osittain kuulua näihin "joulun kaappi-ihmisiin", koska meillä tosiaan siivotaan hieman perusteellisemmin aina ennen joulua. En siis vietä joulua kaapissa, mutta kyllä mieli lepää, kun tietää koko huushollin olevan järjestyksessä.

Paketissani oli saunan siivoukseen laudepesin, saumaharja sekä teräväkuivain. Itseltäni on puuttunut oikeat saunan siivousvälineet. Laudepesin kyllä voitti 100 - 0 tavallisen pesuharjan, jolla olen aina lauteita pessyt. Meidän saunan pesuun ei kauaa nokka tuhissut. 

kaksion8967.jpg

Puupintojen puhdistus melkein kokonaan suoritettuna.

kaksion8971.jpg

Lainaan usein näin joulun alla vanhempieni höyrypesuria, jolla putsaan esimerkiksi kylpyhuoneen kaakelit ja saumat, mutta SINI:n saumaharjalla kyllä pääsi kivasti putsaamaan saumoista pinttymiä, jonka jälkeen otin loput liat yleispiirteisesti höyrypesurilla. Lattia ja seinäpintojen kuivaamiseen teräväkuivain oli kyllä aivan paras! Pinnat jäivät pesun jälkeen erittäin kuiviksi. Tämä lasta nousi itselläni lempituotteeksi, koska edellinen kuivain ei näin hyvää jälkeä ole koskaan jättänyt. Jää siis ehdottomasti käyttöön ihan joka päiväisissä askareissa.

kaksion8972.jpg

Lasiovet pesin miedolla saippualla, jota levitin SINI:n mikrokuituliinalla. Kuivanahan liina sopii myös pölyjen pyyhintään.

kaksion8973.jpg

Ovien kuivaus ja kiillotus kävi lasipinnoille soveltuvalla liinalla. Pitkästä aikaa lasipinnat kiiltelivät puhtauttaan.

kaksion8976.jpg

Testasin mikrokuituliinaa myös hanaan, josta lähti helposti kalkkijäämät ja pinta jäi kiiltäväksi. 

kaksion8982.jpg

Jatketaanpas sitten asuintilojen siivouksella. Sinin lattiapintoihin sopivalla harjalla saa näppärästi pöydän alta muruset pois sekä katosta hämähäkin seitit. Suoritin asuintilojen siivouksen vanhempieni kodissa, ja kyllä äidinkin (supersiivoojan) kotoa harjalla pääsi pyyhkimään salakavalia hämähäkinseittejä.

kaksion8996.jpg

kaksion9001.jpg

SINI:n monitoimimoppi oli muuttanut ulkomuotoaan reippaasti sitten viime näkemän, mutta myös mopin liinat olivat kokeneet kehitystä. Nyt mm. mopilla pääsee helpommin aivan huonekalujen jalkojen juureen ja terävät kulmat yltävät paremmin huoneen nurkkiin. 

kaksion9007.jpg

Mopin mukana tuli paljon erilaisia liinoja, jotka toimivat sekä märkänä että kuivana. Laminaattilattialla valmiit liinat luistivat erittäin hyvin ja irrottivat esimerkiksi kissanruoasta jääneet jäljet helposti. Myös pelkkä pölyjen pyyhintä onnistuu näppärästi erilaisista pinnoista staattisten liinojen avulla. Meillä testissä oli siniset liinat, jotka pelittivät paremmin kuin hyvin. Laattapintojen kevyt puhdistaminen oli myös näppärää.

kaksion9014.jpg

Meillä tämä siivousurakka pomppi huoneesta toiseen, joten keittiönkin puolella hosuttiin! Äiti innostui niin paljon, että hyvä kun kameran kanssa pysyin perässä. Keittiönkaapin pienet roiskeetkin saivat kyytiä ilman erillisiä pesuaineita mikrokuituliinalla.

 kaksion9006.jpg

Pölyjenpyyhintä on itselläni sitä lempparipuuhaa, mutta nyt siitä tuli entistä hauskempaa tuon hanskan avulla. Paljon helpompaa ja siistimpää puuhaa kuin ennen. Suosittelen +++

kaksion8986.jpg

Itsellä urakka jatkuu vielä omassa kodissa, mutta onneksi sauna ja kylpytilat ovat nyt puhtaat. Rentoutuminen on mahdollista vain puhtaassa kodissa, ainakin minun mielestäni. Ajatukset pyörivät vain tekemättömissä asioissa, jos koti ei ole tip top.

Joulusiivousintoa teille kaikille sinne ruudun toiselle puolelle!